Kediye Süt Verilir Mi?

Kediye Süt Verilir Mi?

17 Ocak 2

Kocaman bir "hayır" diyerek konuya girelim ve kedilerle ilgili yapılan en büyük hatalardan birini anlatmaya devam edelim. Tabi ki yavru kedilerin en az 8 ay boyunca alması gereken "anne sütü" bu sorunun ve cevabın konusu değildir. Yavru kediler "anne sütü" ile beslenmek zorundadır. 4 Haftalık olduktan sonra da anne sütü+kuru mama+su ile gelişimine devam ederler.

Gelelim asıl sorumuza. Mahallede yavru bir kedi buldunuz ya da bir şekilde evinize bir kedi aldınız. Kesinlikle kedinizi "inek sütü" ile doyurmaya kalkmayın. Kediye iyilik değil kötülük yapmış olacaksınız. Maalesef en büyük ve en sık yapılan hatalardan biridir ve biz de o nedenle kediciklerin sağlığını düşünerek bu konuyu yazmaya karar verdik.

Kediye inek sütü neden zararlıdır? Çünkü kedilerin sindirim sistemi insanlar için market raflarında bolca bulunan hem de pastörize edilmiş kendimiz için "sağlıklı" diye düşündüğümüz inek sütündeki laktozu sindiremez. Bu nedenle eğer kediye süt verirseniz afiyetle içer ama şişkinlik, gaz, ishal gibi sorunlara kapı açarsınız. Üstelik verdiğiniz sütten kedinize faydalı olacak her hangi bir madde geçmeyecektir. Olan sadece şişen karındır. Kediniz aslında hala "gıdaya" ihtiyaç duymaktadır ve üstelik muhtemelen karnı da ağrımaya başlamıştır.

Lütfen kedilerinize inek sütü vermeyiniz.

Yavru kediler sütten almaları gereken gıdaları özel olarak satılan "kedi sütü" ve kedi süt tozlarından alırlar. İki ayı geçmiş ve yetişkin kedileriniz ise evde yapılan probiyotik yoğurtla beslenebilir. Kedinin bağışıklık sistemi için ev yapımı yoğurt çok faydalıdır. Fakat yoğurdu hafta bir kez ve bir çorba kaşığından fazla vermemeye özen gösteriniz.

Bazı uzmanlar "laktozsuz süt" veya "keçi sütü"nün kedilere verilebileceğini söylemektedir. O kısmı tercihinize bırakarak biz riske girmemenizi tavsiye ederiz.

Kedilerle ilgili konular genellikle insanlar için yapıldığı kadar uzun araştırma sonuçlarına dayanmadığından, biz bol kedili hayatımızda kendi bildiğimiz, gördüğümüz, yaşadığımız tecrübelerimizi paylaşarak sizin ve kedinizin mutlu ve sağlıklı bir hayatı olmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

Özel sorularınız için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Lovetouch Cattery Kedi Evi

ÖNEMLİ: Bilgiler tavsiye niteliğindedir. İzinsiz kopyalanamaz, yayınlanamaz, alıntı yapılamaz, paylaşılamaz. Her hakkı saklıdır.




Yorum Ekle